Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta.

Kalenterikilpasista kohti oman työn hallintaa - 7 vinkkiä

Sara Jormakka 14.12.2017 16:15

En saanut taas mitään aikaiseksi töissä! Kuinka usein päivän jälkeen on tämä fiilis?

Aikaisemmin tämä oli itsellä jokapäiväistä. Pikkuhiljaa aloin kyseenalaistamaan sen hetkisen työskentelykulttuurin ja kysyin itseltäni voisiko kaiken tehdä viisaammin?

Bisnes kasvaa, kun ihminen kasvaa – mistä keinot kasvun tukemiseen?

Vieras 17.10.2017 9:32

Millainen näkökulma työn tekemiseen ja liiketoimintaan sinua, lukijani, puhuttelee? Oletko kiinnostunut täysin uudesta alusta, uudistumaan pitkäjänteisesti ja laaja-alaisesti? Vai haluatko ottaa pieniä ja konkreettisia kehitysaskeleita kohti seuraavaa vaihetta tai ongelmasi ratkaisua? Onko näkökulmasi henkilökohtainen, tiimin vai kokonaisen liiketoiminnan laajuinen? Entä tiedätkö jo, mikä seuraava vaihe on vai onko se vasta hahmottumassa?

Onnellinen ihminen on tuottavampi

Vieras 28.4.2017 13:03

Entä, jos joku sanoisi sinulle: ”Ihanaa, että olet olemassa. Olet tärkeä ihminen.” Millainenhan tunne siitä tulisi? Ilahtunut, vähän hämmentynyt, mutta erittäin kevyt. Mitä siitä tunteesta seuraisi? Hymy jäisi kasvoille, askel nousisi iloisemmin ja vähän tylsempikin työtehtävä tuntuisi yllättävän kivalta. Todennäköisesti olisit valmis ilahduttamaan tuota ihmistä, joka sinulle noin halusi sanoa.

Kalenterisi ei tyhjene itsestään

Vieras 8.4.2016 15:31

Miten huomioit omat resurssisi? Kalenterisi ei tyhjene itsestään. 

”Elämäntilanteeni nyt vain on sellainen, että...”

”Haluaisin kyllä, mutta minulla ei ole aikaa.”

”Voin tehdä niin sitten kun olen...”

Oletko koskaan kuullut kenenkään käyttävän ylläolevia lauseita? Kymppi vetoa, että olet itsekin joskus sanonut samankaltaisuuksia. On niin helppoa syyttää olosuhteita. Toisaalta, moni pitää onnistumisen mittarinaan kalenterin täyteyttä ja elämän kiireellisyyttä. Kaikkien niiden todo-listojen ja palavereiden viidakossa unohtuu kuitenkin jotain tärkeää.

Mentorointi – henkistä valmiutta kehittämässä

Samuli Laakso 10.11.2015 10:18

Elämä on valintoja – niinhän sitä sanotaan. Välillä olisi hyvä pysähtyä, herätä ajattelemaan omaa työuraa ja mitä siltä haluaa. Pohtia osaamista, ei pelkästään määrällisesti käytyjä koulutuksia tai suoritettuja tutkintoja, vaan mitä olen oikeasti oppinut. Olenko myös henkisesti valmis tekemään tätä työtä?

Kannattaako työhyvinvoinnin kehittäminen?

Nanna Toivonen 1.9.2015 8:43

 

Useat kansainväliset ja kotimaiset tutkimukset tukevat näkemystä siitä, että panostus työhyvinvointiin voi olla yritykselle hyvinkin kannattavaa. Arviot työhyvinvoinnin kannattavuudesta vaihtelevat, mutta keskimäärin yhden työhyvinvointiin sijoitetun euron on todettu tuottavan kolmesta kuuteen euroa takaisin yritykselle. Työhyvinvointi on yhdistetty muun muassa parempaan työpanokseen työssä, tehokkaaseen työajan käyttöön, pidempiin työuriin ja vähentyneisiin poissaoloihin. Henkilöstö, joka voi hyvin työssä tuottaa hyvän työpanoksen lisäksi myös paremman asiakastyytyväisyyden sekä tukee organisaation kilpailu- ja uusiutumiskykyä. Työhyvinvointi voi olla perustellusti työnantajan etu ja yrityksen strateginen menestystekijä.

Lataa taloushallinnon ulkoistajan opas

Tilaa uutiskirjeemme

Uusimmat artikkelit


Maksuton nykytila-analyysi

Laadimme taloushallintonsa kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille puolueettoman raportin yrityksen taloushallinnon nykytilasta ja mahdollisista kehittämiskohteista veloituksetta.

Tilaa analyysi