Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta.

Kannattavuuden kolme kovaa totuutta

Lea Sinivaara 20.11.2017 11:15

Olen keskustellut yrittäjien kanssa syistä, jotka ovat johtaneet yrityksen perustamiseen. Useammat haluavat olla oman itsensä johtajia ilman niskaanhengittäjää. Osa perustaa yrityksen omalle osaamiselleen, kädentaidoilleen, markkinointikykyyn tai laajaan asiakaskuntaan.

Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa?

Suvi Vilokkinen-Määttä 22.9.2017 14:57

  

Taloushallinnon sähköistäminen on kokonaisuus, jossa tekniikka ei ole itse tarkoitus vaan työväline tehokkaampaan johtamiseen. Järjestimme aiheesta webinaarin yhteistyössä ohjelmistotalo Procountor Oy:n kanssa. Näytimme konkreettisesti miten sähköinen taloushallinto auttaa tavoitteellisesti kasvattamaan yrityksen arvoa ja kehittämään liiketoimintaa.

Oikeilla mittareilla maaliin - hallitse liiketoimintatietoasi

Vieras 23.5.2016 15:17

Yrityksen liiketoimintaan liittyy paljon tietomassaa. Välillä datan perkaaminen ja hallitseminen voi tuntua vaikealta. Oletko kenties kuullut Business Intelligencestä eli liiketoimintatiedon hallinnasta, mutta et ihan tiedä mistä siinä oikeasti on kyse tai miten se konkreettisesti voisi hyödyttää yritystäsi? Tämä teksti toivottavasti selkeyttää ajatuksiasi. 

Ohjaa yritystäsi arkipäivän mittareilla

Vieras 27.4.2016 14:49

Datan hyödyntäminen on entistä tärkeämpi osa jokapäiväisiä päätöksiä ja ruohonjuuritason tekemistä. Uusien ketterien ja edullisten raportointityökalujen ansiosta analytiikka ei ole enää suuryritysten etuoikeus. Nyt myös PK-yrityksillä on mahdollisuus analysoida omaa dataansa ja saada siitä kilpailuetua.

Benchmarking - oppiminen muiden menestyksestä

Antti Liimatainen 21.4.2016 12:46

 

Jokainen yritys keskittyy ensisijaisesti omaan tekemiseensä ja pääsemään kohti asettamiaan päämääriä. Yrityksen on kuitenkin tarkoituksenmukaista haastaa itsensä säännöllisesti tekemisen laadun ja tavoitteiden suhteen. Käytäntö on osoittanut, että yrityksen omistajien ja johdon on toisinaan hankalaa ottaa kantaa objektiivisesti puolueettomalla tasolla liiketoiminnan suorituskykyyn liittyviin kysymyksiin.

Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa?

Suvi Vilokkinen-Määttä 12.4.2016 8:43

  

Taloushallinnon sähköistäminen on kokonaisuus, jossa tekniikka ei ole itse tarkoitus vaan työväline tehokkaampaan johtamiseen. Järjestimme aiheesta webinaarin yhteistyössä ohjelmistotalo Procountor Oy:n kanssa. Näytimme konkreettisesti miten sähköinen taloushallinto auttaa tavoitteellisesti kasvattamaan yrityksen arvoa ja kehittämään liiketoimintaa.

Mentorointi – henkistä valmiutta kehittämässä

Samuli Laakso 10.11.2015 10:18

Elämä on valintoja – niinhän sitä sanotaan. Välillä olisi hyvä pysähtyä, herätä ajattelemaan omaa työuraa ja mitä siltä haluaa. Pohtia osaamista, ei pelkästään määrällisesti käytyjä koulutuksia tai suoritettuja tutkintoja, vaan mitä olen oikeasti oppinut. Olenko myös henkisesti valmis tekemään tätä työtä?

Yrityksen tilikauden valinta

Tuija Aitto-oja 15.7.2015 9:00

Kuinka usein yritystä perustettaessa tilikauden päättymisen ajankohta on aidosti huolella mietitty? Liian usein kuulee kerrottavan, että yrityksen tilikausi on kalenterivuosi, mutta selitystä tähän ei varsinaisesti osata antaa. On toki yrityksiä joissa vuoden vaihde on erinomaista tilikauden vaihtumisen aikaa, mutta harvemmin näin oikeasti on. Yrityksen tilikauden valintaa kannattaa pohtia ennakkoluulottomasti. Tilikausiajattelulla on monia hyötyjä yrittäjälle niin yritystä perustettaessa kuin myöhemminkin.

Tasapainotettu mittaristo, balanced scorecard - vaihtoehto budjetoinnille?

Samuli Laakso 11.7.2015 9:00

 

Hyvä johtaminen muodostuu monesta tekijästä, ei pelkästään numeroista. Jatkuvasti kehittyvässä yrityksessä mitataan siis muutakin kuin pelkästään taloutta. Yksi vaihtoehto perinteiselle budjetoinnille on Balanced Scorecard (BSC), eli tasapainotettu mittaristo, joka tarkkailee talouden lisäksi asiakasta, sisäisiä prosesseja sekä oppimista ja kasvua.

Budjetointi johtamisen välineenä

Samuli Laakso 16.6.2015 15:09

Olisi hienoa, jos omistaisi kristallipallon. Voisi kertoa täsmälleen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tietäisi miten meidän yrityksellä menee tulevaisuudessa ja miten reagoida muutoksiin, jotta tavoitteet saavutetaan. Tulevaisuuden ennakoimista ja suunnan asettamista varten on olemassa perinteinen budjetointi. Siinä esimiesten tehtävänä on budjetoida vastuualueensa kulut ja tuotot. Talousosasto yhdistää budjetit ja näin muodostuu tavoite organisaation tulevasta tilikaudesta.

Lataa taloushallinnon ulkoistajan opas

Tilaa uutiskirjeemme

Uusimmat artikkelit


Maksuton nykytila-analyysi

Laadimme taloushallintonsa kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille puolueettoman raportin yrityksen taloushallinnon nykytilasta ja mahdollisista kehittämiskohteista veloituksetta.

Tilaa analyysi