Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta.

Yhdistys ja säätiö – hyvän hallintotavan merkitys

Petri Korkiamäki 27.11.2017 15:28

Yhdistyksissä ja varsinkin säätiöissä säätiölain uudistuksen myötä on korostunut hyvän hallintotavan sekä vastuullisen toiminnan merkitys. Oletko sinä mukana yhdistyksen tai säätiön hallituksessa ja tiedätkö oman vastuusi? 

Uusi osinkoveroesitys vie väärään suuntaan

Mikko Akselin 10.2.2017 17:21

 


Valtionvarainministeriön verotyöryhmän eilen julkistama esitys yritysverotuksen kehittämisestä ei ollut pelkästään askel väärään suuntaan, vaan suorastaan kolmiloikka kovalla vauhdilla.

Toteutuessaan esityksen muutokset heikentäisivät yrittäjyyden, omistajuuden, kasvun ja työllistämisen kannusteita. Orastavan talouskasvun puhaltaminen liekkeihin edellyttää kannustavaa yrittäjyyden toimintaympäristöä ja vahvaa motivaatiota yrittäjävastuun kantamiseen. Osinkoverotuksen kiristäminen ei näitä tue.

Sosiaalinen media työsuhteessa – saako sitä käyttää ja miten?

Vieras 29.12.2016 9:00

Kuluneen syksyn aikana on uutisoinnin kohteena ollut parikin sosiaaliseen mediaan ja työsuhteeseen liittyvää tapausta, kun ensin eräs korispomo julkaisi työsuhteensa kannalta kohtalokkaaksi osoittautuneen twiittinsä lokakuussa ja heti seuraavassa kuussa otsikoissa oli pikaruokaketjun työntekijän twiittaustapaus.

Turvaa yrityksesi tulevaisuus – varmista yritysomaisuutesi säilyminen oikeissa käsissä

Vieras 18.8.2016 11:18

Lea Sinivaara nosti blogikirjoituksessaan 7.6.2016 ”Pk-yrityksen talousjohtamisen check-list – huomioi nämä asiat” esiin yhtenä huomioitavana asiana yritysvarallisuuden turvaamisen tulevaisuudessa. Kuten Lea kirjoituksessaan toteaa, useat yritykset ovat vakuuttaneet toimintansa ja henkilöstönsä äkillisten tapahtumien varalle, mutta yritysvarallisuutta turvaavat sopimukset ovat jääneet laatimatta.

Uusi laki parantaa pienten vientiyritysten asemaa markkinoilla

Mikko Akselin 18.9.2015 11:12

Pitkään vireillä ollut kirjanpitolain uudistus on tulossa hallituksen käsittelyyn viikolla 43. Koulutustilaisuuksia aiheesta on markkinoitu hyvissä ajoin keväästä lähtien, mutta tositoimiin päästäneen vasta loppuvuodesta. Odotan, että uudistukseen sisältyy myös olennainen muutos pääomalainan kirjanpitokäsittelystä.

Liiketoiminnan harjoittaminen Suomessa [Uusi opas, englanniksi]

Suvi Vilokkinen-Määttä 27.8.2015 14:58

Doing Business in Finland

Liiketoiminnan harjoittaminen uudessa maassa on aina omanlainen projektinsa. Suomen verotus, yritysmuodot, sosiaaliturva ja työaikalaki vaativat perehtymistä ulkomaisilta toimijoilta. Ajantasaisen tiedon löytyminen ja paikallisen kumppanin osaaminen kohdemaassa on kultaakin kalliimpaa byrokratian ja kohdemaan lakisääteisten velvollisuuksien hoitamiseksi. Mutta miten löytää tietoa maan käytännöistä ja sopivasta kumppanista?

Mikko Akselin: Vattin osinkomalli toimii vain kirjoituspöydällä

Mikko Akselin 20.5.2015 16:46

TietoAkseli Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Mikko Akselin ottaa Kauppalehdessä kantaa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Seppo Karin näkemyksiin osinkoverotuksen muuttamisesta.

Lomalle lomps! Palkkahallinnon asiantuntijan vinkit hallittuun lomailuun

Mirjami Tervo 8.5.2015 11:53

 

Palkanlaskennassa on kiireinen huhtikuu takana. Olemme laskeneet asiakasyritystemme työntekijöille lomanmääräytymisvuodelta 1.4.2014 – 31.3.2015 työssäolopäiviä ja ansaittuja euroja, jotta olemme saaneet selville työntekijöiden ansaitut lomapäivät ja -palkat. Nämä asiat on selvitettävä hyvissä ajoin ennen uuden lomakauden alkua. Lomakausi pyörähti käyntiin 2.5.2015 ja se päättyy 30.9.2015. Tälle aikavälille tulee sijoittaa lomista 24 arkipäivää, eli kansankielellä kesäloma. Työntekijän aloitteesta ja työnantajan suostumuksella loma voidaan myös sijoittaa varsinaisen lomakauden ulkopuolelle.

Lataa taloushallinnon ulkoistajan opas

Tilaa uutiskirjeemme

Uusimmat artikkelit


Maksuton nykytila-analyysi

Laadimme taloushallintonsa kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille puolueettoman raportin yrityksen taloushallinnon nykytilasta ja mahdollisista kehittämiskohteista veloituksetta.

Tilaa analyysi