Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta.

Verotuksen uudet tuulet - mikä muuttuu?

Lea Sinivaara 1.12.2017 8:39

Verottaja on tehnyt omaan toimintaansa viime vuosina isoja muutoksia. Näkyvissä on aitoa pyrkimystä byrokratian vähentämiseen, tehokkaisiin sähköisiin prosesseihin ja monikanavaiseen asiakaskokemukseen. Ihan pitää hämmästellä miten suvereenisesti verottaja on ottanut haltuunsa suuria ohjelmamuutoksiaan ja lyhyellä ajalla – lisää on myös tulossa.

Mitä kuuluu kirjanpitäjälle?

Suvi Vilokkinen-Määttä 21.11.2017 13:00

Kirjoitimme vuonna 2015 mietteitämme taloushallintoalan murroksesta. Pohdimme miltä tulevaisuuden tilitoimisto näyttää ja mitä kirjanpitäjä tekee. Kehitys on ollut sen jälkeen huimaa kaikilla mittareilla. Monella tapaa voisi sanoa, ettei yritys ole enää sama kuin mihin tulin töihin.

Tehot irti sähköisestä taloushallinnosta – 3 vinkkiä

Henri Lehtinen 13.11.2017 10:51

Kirjoitin tämän blogitekstin alun perin vuonna 2015. Nyt reilu pari vuotta myöhemmin taloushallinnon digitaalisuus on jo elintärkeää talouttaan ja liiketoimintaansa menestyksekkäästi hoitavalle yritykselle. Jos et vielä hyödynnä sähköisiä taloushallinnon pilvipalveluja tai koe saavasi järjestelmistä täyttä hyötyä irti, tässä muutama edelleen relevantti vinkki jatkoa ajatellen:

Älä päästä kilpailijoita ohi – liiketoiminnan kehittäminen ajoissa kannattaa

Vieras 12.10.2017 12:43

Maailma menee eteenpäin, halusimme sitä tai emme. Kehittyminen on väistämätöntä, jos yritys haluaa pysyä toimintakelpoisena. Emmehän halua kilpailijoiden menevän vasemmalta ja oikealta ohi. Tästä valitettavan ”hyvä” esimerkki on mm. Nokian kohtalo matkapuhelinmarkkinoilla.

Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa?

Suvi Vilokkinen-Määttä 22.9.2017 14:57

  

Taloushallinnon sähköistäminen on kokonaisuus, jossa tekniikka ei ole itse tarkoitus vaan työväline tehokkaampaan johtamiseen. Järjestimme aiheesta webinaarin yhteistyössä ohjelmistotalo Procountor Oy:n kanssa. Näytimme konkreettisesti miten sähköinen taloushallinto auttaa tavoitteellisesti kasvattamaan yrityksen arvoa ja kehittämään liiketoimintaa.

Mitä tilitoimisto sinulle tarjoaa?

Suvi Vilokkinen-Määttä 11.5.2016 11:01

Miten tilitoimisto voi auttaa?

Taloushallinnon ala on murroksessa. Digitalisaatio haastaa perinteisen työn ja yritysten tarpeet muuttuvat.Tilitoimistoille muutos on mahdollisuus uudenlaisten palvelujen tarjoamiseen. Tilitoimistojen tulisikin miettiä millaista lisäarvoa asiakkaille voidaan aidosti tuottaa. Asiakkaan kannalta olennaista on pohtia: mitä yritykseni todella tarvitsee ja tiedänkö mistä maksan kun ostan tilitoimistopalvelua?

Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa?

Suvi Vilokkinen-Määttä 12.4.2016 8:43

  

Taloushallinnon sähköistäminen on kokonaisuus, jossa tekniikka ei ole itse tarkoitus vaan työväline tehokkaampaan johtamiseen. Järjestimme aiheesta webinaarin yhteistyössä ohjelmistotalo Procountor Oy:n kanssa. Näytimme konkreettisesti miten sähköinen taloushallinto auttaa tavoitteellisesti kasvattamaan yrityksen arvoa ja kehittämään liiketoimintaa.

Reaaliaikainen taloushallinto - so last season?

Vieras 22.3.2016 9:17

 

Sähköinen taloushallinnon ohjelmisto keventää yrityksissä parhaimmillaan viikoittaista ja etenkin kuukausittaista työtaakkaa, mutta siihen liittyy myös pullonkauloja. Muuten niin toimiva prosessi voi tökätä siihen, kun tietoa pitäisikin saada siirrettyä ohjelmistosta toiseen. Toisinaan tunnistamme tarpeen ja haaveilemme automatisoidusta tiedonsiirrosta, toisinaan emme edes uskalla pohtia kyseistä vaihtoehtona, ovathan integraatiot kalliita, vaikeita ja kankeita. Vai ovatko?

Sähköistymisen suurin hyöty ei ole automatisaatio

Vieras 4.3.2016 13:13

Sähköisen taloushallinnon rumpua lyödään nyt kuuluvasti niin tilitoimistoissa, talousosastoilla kuin valon nähneiden yrittäjienkin piirissä. Yritykselle sen tuomat hyödyt ovat selvät. Ytimessä on kirjanpidon automatisointi, mikä vapauttaa aikaa ja resursseja liiketoiminnan kehittämiseen. Vaikka periaate tiedetään ja ymmärretään yleisellä tasolla, moni silti miettii, mitä sähköinen taloushallinto tarkoittaa käytännössä.

Digiajan verottaja panostaa asiakaskokemukseen

Virve Schwach 17.2.2016 10:21

On ilahduttavaa nähdä, että Verohallinnossa digiaikaan siirtyminen ei tarkoita vain papereiden siirtämistä sähköiseen muotoon, vaan aitoa pyrkimystä sähköisiin prosesseihin ja monikanavaiseen asiakaskokemukseen.

Lataa taloushallinnon ulkoistajan opas

Tilaa uutiskirjeemme

Uusimmat artikkelit


Maksuton nykytila-analyysi

Laadimme taloushallintonsa kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille puolueettoman raportin yrityksen taloushallinnon nykytilasta ja mahdollisista kehittämiskohteista veloituksetta.

Tilaa analyysi