Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta.

Vie budjetointi ja ennustaminen uudelle tasolle

Vieras 5.9.2016 15:43

Taas on se aika vuodesta, kun lukuisat yritykset alkavat valmistella tulevan vuoden budjettia. Osalle yrityksistä budjetointi on joka syksyinen pakollinen rypistys, joka viedään maaliin hampaita kiristellen. Toisaalta monelle tavoitteelliselle ja kasvuhakuiselle yritykselle budjetti on paras keino suunnitella tulevaa vuotta kassavirta ja rahoitus huomioiden.

Budjetointi on jatkuvaa oppimista

Vieras 9.10.2015 10:06

”Kukaan ei ole seppä syntyessään” - sanoo vanha suomalainen sananlasku ja sama viisaus pätee budjetointiin. Budjetointi ja liiketoiminnan ennustaminen ovat tänä päivänä jokaisen yrittäjän perustaitoja ja niiden merkitys on kasvanut viime vuosina. Moni toimiala on käynyt viime vuosina läpi suurta murrosta, mikä on pakottanut yritykset ennakoimaan tulevaa entistä tehokkaammin.

Tasapainotettu mittaristo, balanced scorecard - vaihtoehto budjetoinnille?

Samuli Laakso 11.7.2015 9:00

 

Hyvä johtaminen muodostuu monesta tekijästä, ei pelkästään numeroista. Jatkuvasti kehittyvässä yrityksessä mitataan siis muutakin kuin pelkästään taloutta. Yksi vaihtoehto perinteiselle budjetoinnille on Balanced Scorecard (BSC), eli tasapainotettu mittaristo, joka tarkkailee talouden lisäksi asiakasta, sisäisiä prosesseja sekä oppimista ja kasvua.

Budjetointi johtamisen välineenä

Samuli Laakso 16.6.2015 15:09

Olisi hienoa, jos omistaisi kristallipallon. Voisi kertoa täsmälleen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tietäisi miten meidän yrityksellä menee tulevaisuudessa ja miten reagoida muutoksiin, jotta tavoitteet saavutetaan. Tulevaisuuden ennakoimista ja suunnan asettamista varten on olemassa perinteinen budjetointi. Siinä esimiesten tehtävänä on budjetoida vastuualueensa kulut ja tuotot. Talousosasto yhdistää budjetit ja näin muodostuu tavoite organisaation tulevasta tilikaudesta.

Lataa taloushallinnon ulkoistajan opas

Tilaa uutiskirjeemme

Uusimmat artikkelit


Maksuton nykytila-analyysi

Laadimme taloushallintonsa kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille puolueettoman raportin yrityksen taloushallinnon nykytilasta ja mahdollisista kehittämiskohteista veloituksetta.

Tilaa analyysi