Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta.

Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa?

Kirjoittanut Suvi Vilokkinen-Määttä 22.9.2017 14:57

 Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa? 

Taloushallinnon sähköistäminen on kokonaisuus, jossa tekniikka ei ole itse tarkoitus vaan työväline tehokkaampaan johtamiseen. Järjestimme aiheesta webinaarin yhteistyössä ohjelmistotalo Procountor Oy:n kanssa. Näytimme konkreettisesti miten sähköinen taloushallinto auttaa tavoitteellisesti kasvattamaan yrityksen arvoa ja kehittämään liiketoimintaa.

Ei voi johtaa ellei mittaa

Yrityksen johdon tärkeä tehtävä on edistää yrityksen arvon kehittymistä. Yrityksen taloudellista menestymistä voidaan mitata monella tavalla. Perinteiset tavat kuten kannattavuuden tai oman pääoman kehittymisen mittaaminen eivät välttämättä anna riittävää kokonaiskuvaa pitkällä tähtäimellä.

- Olemme tulleet TietoAkselissa siihen tulokseen, että kokonaisvaltaisin tapa mitata yrityksen menestymistä on katsoa mikä yrityksen myyntihinta olisi kullakin hetkellä. Kun hinta exit-tilanteessa on selvillä, voidaan pohtia millä toimenpiteillä hintaan voidaan vaikuttaa suotuisasti, kertoo webinaarin asiantuntijapuhuja TietoAkselin asiakkuusjohtaja Antti Liimatainen.

Sähköinen taloushallinto avain tiedolla johtamiseen

Yrityksen tulosta on sähköisessä maailmassa mahdollista seurata, kehittää ja ennakoida huomattavasti tehokkaammin kuin seuraamalla esimerkiksi kuukausittaisia välitilinpäätöksiä ja kannattavuutta.

Voidaan seurata myös pääoman tuottoa, tehtyjä investointeja ja vaikkapa taseen tai ostovelkojen kehittymistä. Lisäksi voidaan ajoissa kiinnittää huomiota pullonkauloihin ja vaikuttaa seurantakohteisiin joiden avulla yrityksen arvo kasvaa.

- Sähköisen taloushallinnon avulla pystytään hyvin nopeasti reagoimaan tiettyyn tilanteeseen. Esimerkiksi nähdään heti jos kassavirta ei ole riittävää ja päästään tekemään tarvittavia toimenpiteitä kuten lähettämään maksumuistutuksia, toteaa webinaarin toinen asiantuntija Procountorin asiakkuuspäällikkö Timo Väistö.

- Ohjelmistoon tehty budjetti ja sen vertaileminen reaaliaikaiseen tuloslaskelmaan auttaa tekemään johtamisesta tavoitteellista. Tavoitteita voidaan hakea esimerkiksi vertailemalla lukuja kilpailijoiden tuloslaskelmiin. Sen perusteella voidaan tehdä budjettia sen sijaan, että laitettaisiin vain +10 % edellisen vuoden lukuihin, Liimatainen jatkaa.

Näistä asioista keskusteltiin lisää 6.4.2016 pidetyssä webinaarissa. Esitys ei jäänyt pelkkään puheeseen vaan asiantuntijat myös näyttivät konkreettisesti miten yrityksen arvoon vaikutetaan sähköisessä taloushallinnon ohjelmistossa viidestä eri näkökulmasta katsottuna.

Jos et päässyt osallistumaan webinaariin, voit ladata tallenteen alta. Webinaari tarjoaa hyödyllistä tietoa kaikille yrityspäättäjille ja taloushallinnosta vastaaville.

Webinaaritallenne: Miten sähköinen taloushallinto auttaa kasvattamaan yrityksesi arvoa?

Tutustu myös blogikirjoituksiimme:

Asiasanat: Digitalisaatio, Taloudelliset mittarit, Johtaminen, digitaalinen taloushallinto, Liiketoiminnan kehittäminen, Talousjohtaminen

Lataa taloushallinnon ulkoistajan opas

Tilaa uutiskirjeemme

Uusimmat artikkelit


Maksuton nykytila-analyysi

Laadimme taloushallintonsa kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille puolueettoman raportin yrityksen taloushallinnon nykytilasta ja mahdollisista kehittämiskohteista veloituksetta.

Tilaa analyysi